Pressmeddelande 3 februari 2022

Svenskarna äter mer glass än någonsin. Då släpper Hemglass rekordmånga glassnyheter. I årets första lansering lastas glassbilarna med tretton nya glassar. Här finns prinsesstårta i bägare, en saltkolabåt och klassikern Smack. Och en glasskiosk!

Under pandemin har svenskarna ätit glass i allt större lass. Förra året åt vi mer än åtta liter per person, enligt analysföretaget Nielsen. Försäljningen av flerpack, förpackningar med flera glassar i, ökade markant – inte minst i glassbilarna.

– Glass har aldrig varit hetare och så här många nyheter har vi inte släppt någonsin. Det som gör Hemglass unika på marknaden är att vi kan släppa nyheter hela året. Utöver de här tretton nya glassarna kommer vi att lansera ytterligare tretton nyheter via spännande samarbeten, säger Sara Rencrantz, affärsutvecklingschef på Hemglass.

Bland årets första nyheter märks både klassiker som gör comeback, nya barnfavoriter – och en storsatsning på ”glass för alla”, med fler glutenfria, laktosfria och veganska glassar.

– Vi tar ut svängarna i smak och struktur i form av sås, krisp, nötter och annat. Fjolårets succésmaker har plockats upp, till exempel saltkaramell som nu ingår i vår Saltkolabåt, säger Sara Rencrantz.

Hemglass 13 första glassnyheter 2022:

Högupplösta pressbilder finns för nedladdning här.

1. Chokladstrut
En gluten- och laktosfri chokladstrut för alla som älskar glass och choklad. Laktosfri gräddglass med chokladsmak, krossade chokladbitar, doppad i kakaodopp. Glutenfritt bakat rån. Finns i glassbilen nu.

2. Smack
Legendariska Smack Original är tillbaka. En Hemglass-klassiker. Gräddglass med vaniljsmak och kolasås, överdragen med mjölkchoklad och pecannötter. Finns i glassbilen nu.

3. Stjärnfall
Gräddglass med hallon-, blåbär- eller päronsmak, överdragen med stjärnformat strössel i olika färger. Finns i glassbilen nu.

4. Prinsesstårta
Den tjusigaste av tårtor nu i ännu glassigare form. Lika god alla andra dagar som fössta tossdan i mass. Gräddglass med vaniljsmak, sockerkaksbitar, jordgubbssylt och fudge med marsipansmak. Säljstart i mars.

5. Saltkolabåt
En båt lastad med kola fick salta stänk under sin världsomsegling över haven. När den till slut gick i hamn var den godare än någonsin. Gräddglass med salt karamellsmak, en kärna av salt kolasås överdraget med choklad och krisp! Säljstart i mars.

6. Gurkis
En svensk gurka gick vilse i grönsaksdisken och hamnade i glassfrysen. Smaka och bli cool as a cucumber! Grön isglass med smak av gurka. Säljstart i april.

7. Glasskiosken
En ny barnfavorit. Förpackning som kan förvandlas till en egen glasskiosk. Innehåller tre sorters isglassar med smak av päron, hallon, citron. Säljstart i april.

8. Jordgubbsdröm
Smaken av svensk sommar. Gräddglass med vaniljsmak och jordgubbsfyllning överdragen med jordgubbsdopp med krisp. Säljstart i april.

9. Kalasbåten
Ett vinnande tävlingsbidrag från Astrid, 11, som platsar i glassbilen. Gräddglass med tuttifrutti-smak, citronrippel, överdragen med doppmassa med smak av citron och lime i båtrån. Säljstart i maj.

10. Marängsviss
Gräddglass med vaniljsmak, kolabitar med banansmak, kakaosås toppad med choklad och maränger i bakat rån. Säljstart i juli.

11. Sandwich Kanelbulle
Smaken av nygräddade kanelbullar, utan att behöva baka! Gräddglass med smak av kanelbulle och kanelrippel mellan kex med kardemummasmak. Säljstart i september.

12. Sundborn After Dinner Pistage
Gräddglass smaksatt med äkta pistagepasta överdraget med kakaodoppmassa med pistagenötter. Glutenfri. Säljstart i oktober.

13. Sandwich Saffran
Gräddglass med smak av saffran mellan kolakex. Säljstart i november.

 

För mer information, kontakta:

Sara Rencrantz, chef affärsutveckling, Hemglass i Sverige AB
Tel: +46 70 429 63 83
sara.rencrantz@hemglass.se

För test/smakprover, vänligen kontakta:
Greta In De Betou, greta.indebetou@hemglass.se

 

Om Hemglass

Hemglass startades 1968 av glassfabrikanten Eric Ericsson med en första Hemglassbil i Täby utanför Stockholm. Företaget har idag en rikstäckande distribution med 28 säljdepåer som drivs av egna företagare. Filialerna omfattar över 400 anställda och en vagnpark på cirka 300 säljbilar som stannar på cirka 150 000 fasta försäljningsställen. Närmaste glassbil hittar du på https://www.hemglass.se/sv/hitta-glassbilen/

Pressmeddelande 3 februari 2022