Hemglass och Lakritsfabriken lanserar Sandwich Saltlakrits

Heter det kex eller chex? Lakrits eller lackrits? Ramlösa eller Rammlösa? Det spelar ingen roll. Den som gillar lakrits kommer att älska årets godaste glassnyhet: Sandwich Saltlakrits – med rålakrits från Lakritsfabriken Ramlösa i Helsingborg.

Sverige är ett lika avlångt som lakritsälskande land och nu får vi upptäcka en ny sommarfavorit i glassbilen: Sandwich Saltlakrits. Glassen innehåller gräddglass med rålakrits, saltlakritsrippel och kex med lakritspärlor.

Den nya sandwichglassen är resultatet av ett samarbete mellan Hemglass och Lakritsfabriken – lakritspionjären som lanserade Sveriges första premiumlakrits redan 2011.

– Vi äter nästan två kilo lakrits per person och år vilket gör oss till ett av världens största lakritsland sett till antalet invånare. Men det är skillnad på lakrits och lakrits. Äntligen kan alla lakritsälskare hitta en alldeles egen Sandwichglass med svensk premiumlakrits i, säger Sara Rencrantz, affärsutvecklingschef på Hemglass.

– Jag är så oerhört stolt över möjligheten att göra detta samarbete med Hemglass. Glass från Hemglass är något som ligger inte bara mig personligen varmt om hjärtat, utan är något vi alla förknippar med ljuva barndomsminnen, säger Martin Jörgensen, grundare och VD, Lakritsfabriken.

Sandwich Saltlakrits finns att handla i glassbilen och att beställa på hemglass.se från och med 24 juli.

Högupplösta pressbilder finns för nedladdning här.

För mer information, kontakta:

Sara Rencrantz, chef affärsutveckling, Hemglass i Sverige AB
Tel: +46 70 429 63 83
sara.rencrantz@hemglass.se

För test/smakprover, vänligen kontakta:
Greta In De Betou, greta.indebetou@hemglass.se

 

Om Hemglass

Hemglass startades 1968 av glassfabrikanten Eric Ericsson med en första Hemglassbil i Täby utanför Stockholm. Företaget har idag en rikstäckande distribution med 28 säljdepåer som drivs av egna företagare. Filialerna omfattar över 400 anställda och en vagnpark på cirka 300 säljbilar som stannar på cirka 150 000 fasta försäljningsställen. Närmaste glassbil hittar du på https://www.hemglass.se/sv/hitta-glassbilen/

HEMG0427_landningssida_hero