Öppna din egen Glassfabrik!

Har du lyckats lägga vantarna på mixen Glassfabriken, och har du nu ätit upp all mumsig glass? Då har du tur, för nu börjar det roliga – det är dags att öppna din egen glassfabrik! Det enda du behöver göra är att klippa och vika lite. Så här gör du! 

Så bygger du Glassfabriken!

1. Klipp och vik upp takskylten

Klipp intill skylten på fabrikens tak, men lämna den nedersta kanten så att skylten kan vikas upp från botten.

Det kan vara lite klurigt att sticka hål i kartongen, så be gärna en vuxen om hjälp! En liten, vass nagelsax kan vara lättare att använda än en stor kökssax.

2. Klipp och vik upp dörren

Klipp runt dörren på sidan av fabriken. Klipp först längs med dörrens botten och sen upp i mitten mellan dubbeldörrarna. Klipp sedan ner längs med den rundade överdelen på varje dörrhalva, men stanna när rundningen börjar bli rak, så att varje dörrhalva sitter fast i kartongen men går att vika upp åt varsitt håll. Så där! Svårare var det inte. Nu är bara frågan, vad tillverkar du för gott i din glassfabrik?

Mer kul!

Missa inte våra bonus-saker som gör din glassfabrik extra rolig! Förutom en glassig pärlplatta kan du här få ut extra material till din glassfabrik! Bara att ladda ner, skriva ut och klippa ut! Har du ingen skivare hemma brukar det gå att låna en på närmaste bibliotek!