Möt din framtida Hemglass-kollega!

Är du också nyfiken på hur det är att jobba hos Hemglass? Det berättar gärna Ludde, Emma och Nassim för dig. Här kan du läsa intervjuer med några av alla oss som jobbar på Hemglass.

Läs mer om hur Ludde gör när han säljer glass, hur roligt Emma tycker det är att träffa sina stammisar eller hur det gick för Nassim på första jobbdagen!   

Luddes story - "Ta vilket annat serviceyrke som helst, kunderna är aldrig så glada mot personalen som de är mot oss"

Hej Ludde!
Du verkar verkligen gilla ditt säljjobb på Hemglass – berätta!

Tyckte redan från början att jobbet lät kul. Hade väl tänkt mig ett år, det blev ju lite mer än så, nu är jag inne på år åtta. Det här är ett glatt jobb, 98% av kunderna som kommer ut för att köpa glass är glada och positiva. Ta vilket annat serviceyrke som helst, kunderna är aldrig så glada mot personalen som de är mot oss. Vi får ofta komplimanger från kunderna direkt på plats. Det är väldigt mycket hjärta i jobbet, det är roligt och det skapar engagemang.

Hur går det till att sälja glass?

På eftermiddagen glider jag in till jobbet och hälsar och tjötar lite med de som är där. Sen hämtar jag glassen i frysen och fyller upp bilen. Därefter är det bara att starta bilen och dra till det första stoppet. Hur många körturer du har beror på vart du jobbar, jag har tio egna turer, som jag vårdar och utvecklar. Det viktigaste i mitt jobb är att vara en glädjespridare. Det handlar verkligen inte om att sälja genom att vara jobbig och ”trycka på någon glass som inte vill ha” utan att lyssna på kunden och se vilka behov hen har. Det är mitt ansvar att skapa en bra upplevelse. Kunden ska gå ifrån glassbilen med ett leende på läpparna. Under en tur har du en hel del stopp att hinna med, och kunden ska alltid vara i fokus.

Men om du har en dålig dag då?

När jag inte är glad tittar jag på kunderna. De flesta som kommer ut till oss för att köpa glass är glada och glädje smittar och sprider sig. När de är glada blir jag glad. Jag kan också ringa mina kollegor och prata av mig.

Beskriva ditt jobb med 3 ord:

Roligt, mentalt stimulerande, tacksamt

Om du skulle tipsa din framtida kollega, vad vill du säga då?

Se glad och trevlig ut, det kommer du långt på. Var medveten om att du jobbar kväll och helg. De tre första veckorna kommer vara tuffa, då är det många intryck. Därefter brukar det lossna på allvar. Tycker du om människor kommer du trivas här!

 

 

Emmas story - "Positivt, lärorikt, inspirerande"

Hej Emma!
Du jobbar både som säljare och stf. platschef , vad gör du hos Hemglass?

Jag började som säljare i februari 2020, snabbt blev jag gruppledare och nu har jag precis blivit ställföreträdande platschef. Jag har exempelvis hand om rekryteringen här på depån.

Okey, du som har hand om rekryteringen, vad vill du säga till de som söker jobbet?
  • Det är viktigt att du förstår att det krävs engagemang för att sälja glass hos oss. En nyckel är att du är grundpositiv, helt enkelt en glädjespridare.
  • Eftermiddagar, kvällar och helger ska fungera som jobbtider.
  • Många barn vill kolla hur det ser ut inuti bilen, då behöver du ha rent och snyggt runt dig.
Beskriv ”Hemglass upplevelsen”, vad betyder den för dig?

Mötet med människor, det är alltid så himla fint. Kunden ska känna att det är en rolig och spännande upplevelse. Det ska komma en liten överraskning i mötet. Det är så mycket mer än ”hej, vill du ha kvitto?”.

Jag känner alla ”mina stammisar” både barn och äldre. Ibland händer det att barnen kommer med teckningar till mig. Det är en lika stor upplevelse för mig som det är för dem.

Samspelet är allt. Det är därför jag trivs så bra på jobbet. Det är så otroligt roligt med stammisar och återkommande kunder. Det är vad som gör mig glad.

När är det tufft då?

Helt ärligt är det inte jobbigt så ofta. Javisst, det händer att det spöregnar och det är inte så kul, men det positiva tar lätt över det negativa. Sen är det klart, du behöver behålla ditt lugn när turnavigationen strular och det är mycket folk som hänger vid bilen och vill köpa glass. Vi vill ju vara glada, vänliga och engagerade mot alla våra kunder.

Om du skulle beskriva ditt jobb med 3 ord, vad väljer du då:

Positivt, lärorikt, inspirerande

Vad tänkte du på när du sa lärorikt?

Här träffar vi så mycket olika människor och jag lär känna många ganska väl. Det är flera äldre som älskar att komma ut och prata. Jag får med mig så mycket visdomar.

Något mer medskick?

Den är en del att lära sig och ta in. Gruppledare finns som stöttning. Ta det lugnt, stressa inte för mycket med att lära dig grejer. Allt kommer lösa sig. Det är bara att tuta och köra!

Nassims Story - "Det är så många som blir glada av att köpa glass av oss, det gör mig glad."

Hej Nassim!
2015 fick du ditt körkort och började köra glassbilen dagen efter. Hur var det?

Det var läskigt, glassbilen är lite större än en personbil. Det är såklart en sak att övningsköra och en annan at köra Hemglassbilen. Men med en bra introduktion så blev jag snabbt varm i kläderna.

Ok! Hur gick det sen då?

Det här är mitt första ”riktiga” jobb. När jag började, pluggade jag sista året i gymnasiet och jobbade på eftermiddagen. De två första veckorna var utmanande. Det är en del med att bemöta kunder, köra bil, korta stopp, du hoppar in och ut… Men jag fick bra vägledning och nu älskar jag det. Jag har i princip aldrig tråkigt, det här är ett riktigt roligt jobb.

Du har jobbat hos oss i flera år nu. Vad är det som gör att du trivs så bra?

Vill du växa mycket som person, då fortsätter du. Du lär dig bli självständig och göra flera saker samtidigt. När barnen kommer ut till bilen ska de vara i fokus. Det ska vara en upplevelse att köpa glass hos oss. Barnen blir ofta överlyckliga när de får en glasspeng och då blir även föräldrarna glada. Det är så många som blir glada av att köpa glass av oss, det gör mig glad. För mig är tiderna också perfekta. Jag trivs med att jobba kväll och helger.

Är det aldrig tråkigt?

Jo, när det är dåligt väder och det inte händer så mycket. Då kan dagarna bli långa. Det kan också vara tvärtom. Tänk dig en varm sommardag och det står tio kunder och väntar på dig. Då gäller det att ha fullt fokus och ett bra kundbemötande.

Om du skulle beskriva ditt jobb med 3 ord, vad väljer du då:

Roligt, självständigt, målbaserat

Vad vill du skicka med till de som vill söka:

Du ska vara en social person som vågar prata och ta för dig. Du kommer stå på scen, det är du som vägleder köpet. Och framförallt, funderar du på att söka – bara KÖR!